Domáci DŽEM
Náš domáci džem vyrábame bez zbytočnej chémie, podľa starého a osvedčeného receptu. Každý rok je iný a aj chuť ovocia sa mení. Používame iba kvalitný kryštáľový cukor, ktorého používame výrazne menej, než sa nachádza v bežne dostupných džemoch. Jeho pomer sa mierne mení vzhľadom na chuť ovocia v danom roku. Všeobecne však predstavuje iba 10-25% zložky. Priveľa cukru zabije pravú chuť ovocia a je aj zbytočný. Preto naše poctivé džemy môžu niekomu pripadať mierne kyslejšie, než tie na ktoré sú zvyknutí z hypermarketov. Taká je ale chuť pravého ovocia, bez zbytočnej chémie a cukrov.
Pri výrobe používame výhradne vlastné ovocie, ktoré je ručne zbierané a triedené. Za kvalitou ovocia si stojíme a môžete ho počas sezóny aj osobne ochutnať, alebo si pozrieť jeho pestovanie na našom sade v Horenickej Hôrke. Počas jarnej a jesennej sezóny ponúkame na predaj aj sadenice nami pestovaného ovocia, ku ktorému zákazníkom dávame kompletný návod na ich úspešné pestovanie.

Aké by to bolo vianočné pečivo bez džemu z červených ríbezlí? Je takmer bez jadierok, mierne kyslý presne tak ako sa patrí. Aj ovocie má svojich 50 odtieňov... OCHUTNAJTE ICH!...

Ríbezľový džem s BREZOVÝM CUKROM (Xylitolom) má výhody. V prvom rade sa jedná o sladidlo, ktorého Glykemický Index (GI) má hodnotu 7-13. Brezový cukor má asi o 40 % menší...

Mierne kyslý, presne tak ako sa patrí. Aj ovocie má svojich 50 odtieňov... OCHUTNAJTE ICH! ČIERNE RÍBEZLE = 100% OVOCNEJ ZLOŽKY Vyrobené z nami pestovaného...

Ríbezľový džem s BREZOVÝM CUKROM (Xylitolom) má výhody. V prvom rade sa jedná o sladidlo, ktorého Glykemický Index (GI) má hodnotu 7-13. Brezový cukor má asi o 40 % menší...